divendres, 29 de juny del 2018

Converteix-te en una escultura 3D


En aquest taller, els alumnes han treballat les bases i l’evolució del retrat per fer-ne diferents treballs re-interpretatius amb les tècniques més actuals.

Es comença el taller amb una introducció al retrat fotogràfic, des del punt de vista de l’expressió. S’ha realitzat un treball de narració visual explicant una història breu a partir de 4 imatges:




Es realitza una primera visita al MEV per tal de veure quina ha estat l’evolució del retrat al llarg de la història de l’art i la necessitat que han tingut sempre els humans de representar-se. En aquest cas, a través d’un recorregut des de l’Antic Egipte fins al Romànic. També s’han realitzat imatges fotogràfiques sobre croma representant diferents escenes de frontals romànics.



A partir de les imatges anteriors s’ha realitzat la integració de les imatges fotogràfiques sobre un frontal romànic. A continuació es pot observar el resultat:


Es creen un retrats de 360º per tal d’introduir-nos en la representació del volum. A continuació es pot accedir als retrats a través dels següents enllaços:


S’ha realitzat una segona visita al MEV per tal d’entendre la representació de la figura humana amb escultura. En aquesta visita s’ha treballat principalment l’escultura romànica i gòtica. També s’ha començat a parlar de la tècnica d’escàner 3D i les aplicacions d’aquesta tècnica que utilitza el museu.

A partir d’aquí s’ha treballat la tècnica d’escàner 3D a través d’una aplicació, creant una figura 3D de les cares dels alumnes. A continuació es poden veure els resultats:
Guillem 3D
Marçal 3D 
Ton 3D


A partir de les malles 3D obtingudes pels alumnes, i gràcies a l’escaneig 3D de la Mare de Déu de Boixadors que ens han deixat el MEV, s’ha realitzat un treball de fusió. A continuació es poden veure els resultats, on les cares escanejades han passat a formar part de l’escultura:

Esperem que ho hagueu disfrutat!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada